Κρεας

Κεμπάπ στη σχάρα



Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο, γλυκό ή μέτριο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. νερό 

Eκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με δύναμη και ένταση.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.
  3. Αν έχουμε καλαμάκια για κεμπάπ, περνάμε στο καθένα λίγο-λίγο το μείγμα του κιμά, πλάθοντάς το ώστε να του δώσουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
  4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Tips

  • Μία ψιλοκομμένη ντομάτα ή μία πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, επίσης ψιλοκομμένη, θα δώσει στο μείγμα του κιμά ωραία γεύση και θα τον κάνει ακόμη πιο αφράτο.
  • Κόψτε 2-3 ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο γκριλ μετά τα κεμπάπ, για περίπου 10 λεπτά. Τις σερβίρετε στο πλάι και τις πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι. 

Διαβάστε την εκτέλεση